Kryeministri Edi Rama ka reaguar pasi Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës votoi me mbi dy të tretat e të pranishmëve për Kosovën anëtare të Këshillit të Europës. Rama u shpreh se ky është një hap historik për Kosovën, ndërsa shprehur falënderimin për të gjithë miqtë dhe partnerët në Asamblenë Parlamentare që i dhanë Kosovës çka i takonte dhe i bëri nder vetë Këshillit të Europës.

Reagimi i plotë:

NJË HAP HISTORIK SAPO U HODH NË ASAMBLENË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT TË EUROPËS PËR PRANIMIN E KOSOVËS SI ANËTAR I KOMUNITETIT TË SHTETEVE TË KiE Urime, urime, urime nga zemra Kosovës dhe faleminderit të gjithë miqve e partnerëve në Asamblenë Parlamentare, që na mbështetën në hedhjen e këtij hapi të drejtë, i cili i dha Kosovës çka i takonte dhe i bëri nder vetë Këshillit të Europës. Tani hapi i fundit historik në maj, në Komitetin e Ministrave, ku të gjithë duhet të bëjnë të vetmen gjë të duhur: VULOSJEN E KËTIJ ANËTARËSIMI pa të cilin mozaikut europian të Këshillit të Europës i mungon një gur i pamohueshëm dhe i pazëvendësueshëm.

Artikulli paraprak“SULMET NDAJ SPAK DUHET TË NDALEN”, DEPUTETI I PD KUNDËR METËS
Artikulli tjetërBASHA POSTON FOTON ME KURTIN MENJËHERË PAS VOTIMIT PËR KOSOVËN NË KIE