Australia duket se është një hap para gjithë botës sa i përket luftës ndaj COVID-19.

Pasi ka kaluar dy vala të virusit, dhe dy Lock-Down vitin e kaluar, tashmë ishulli prej 10 ditësh nuk regjistron asnjë rast lokal nga COVID-19, por vetëm të jashtme.

Ky është një sukses për Australinë, teksa kjo pritet të pasohet me lirim të masave kufizuese.