Në kuadër të festës së Austrisë, ne bliblioteken universitare te qytetit te Shkodrës është organizuar serish aktiviteti Austria Lexon. Ne kete aktivitet kane marre pjese perfaqesues te ambasades austriake ne tirane, por edhe pedagoge dhe perfaqesues te shoqates se fqinjesise, Austri Shqiperi. Kryetari i Shoqates, Shqiperi – Austri, ka vleresuar kete aktivitet por edhe marredheniet e mira mes dy vendeve.

Shqiperia dhe Austria, e ne menyre te vecante qyteti i Shkodres ka nje lidhje te vecante me Austrine, nje vend ku jo vetem jane kryer shkembime tregtare ne kohet e hershme, por edhe si nje nje shtet i cili ka realizuar nje sere investimesh ne Shkodër