MALTESER DHE DAR MARSHIM, SENSIBILIZIM DHE AKTIVITET ME FËMIJËT. ( Malteser ne bashkepunim me DAR organizuan kete te enjte nje aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te autizmit duke percuar mesazhe ndergjegjesimi nga femijet e shkollave per komunitetin.

Vullnetaret e Malteser dhe nxenesit e shkollave “Maria Ndihmetare”, “Branko Kadia, “Ndre Mjeda”, “3 Dhjetori”, “Ismail Qemali” “Shpresa per te ardhmen” e nisen aktivitetin me nje marshim ne pedonalen kole idromeno duke shperndare ndekrohe mesazhe sensibilizuese, fletepalosje informuese ne mbeshtetje te femijeve me autizem, syndromen down dhe me te tjera paaftesi. Marshimi vijoi deri ne sheshin para bashkise se qytetit ku femijet e shkolles “3 Dhjetori” dhuruan nje program te shkurter artistik, aktiviteti u finalizua me ngritjen e balonave te pergatitura nga vete femijet e shkollave.