Autoritetet e shëndetësisë i kërkojnë pacientëve të mos përdorin në masë antibiotikët për shkak se kanë krijuar rezistencë.

Mesazhi vjen pasi organizata botërore e shëndetësisë bëri me dije se rezistenca ndaj antibiotikëve po shndërrohet në një nga kërcenimet më të mëdha të shëndetit në të gjithë botën. Rezistenca ndaj antibiotikëve po shndërrohet në një nga kërcenimet më të mëdha të shëndit. Kjo është java Botërore e Ndërgjegjësimit për Antibiotikët dhe autoritetet shëndetësore bëjnë thirrje të mos ketë keqpërdorim të tyre për shkak se krijojnë rezistencë. Për punonjësitë e shëndetësisë ekziston detyrim të raportojmë infeksionet rezistente ndaj antibiotikëve Beqaj: Bëjmë përpjekje që janë me plane konkrete për të reduktuar sidomos infeksionet spitalore. Ato janë në një kohë më të gjatë, goxha rezistente. Çfarë po bëjmë për të rezistuar sistemet tona të informacionit qoftë direkt, qoftë indirekt do të na ndihmojë të kemi të paktën një pamje më të qartë të situatës. Autoritet e shëndetësisë i kërkojnë mjekëve të bisedojnë me paicentetët që të marrin në mënyrë korrekte antibiotikët dhe të shmangen rreziqet nga keqpërdorimi i tyre.