POLICIA E SHTETIT PO BASHKËPUNON ME AUTORITETET HOMOLOGE PËR KTHIMIN E TYRE.

Policia e Shtetit në bashkëpunim me autoritetet franceze, kanë realizuar gjatë ditës së sotme një operacion riatdhesimi nga Franca në drejtim të Shqipërisë të 50 shtetasve shqiptarë, koordinuar dhe bashkë-financuar nga Agjencia Europiane për Kufirin FRONTEX. Shqiptarët e riatdhesuan janë kapur në situatë të parregullt qëndrimi në shtetet e BE si Franca dhe Gjermania Belgjika dhe Danimarka. Nga Franca janë kthyer 22 persona (meshkuj) Nga Gjermania janë kthyer 19 persona (3 familje, 3 gra + 9 fëmijë) Nga Belgjika janë kthyer 8 persona (meshkuj) Nga Danimarka është kthyer vetëm 1 person Në këtë fluturim riatdhesimi policia shqiptare ka siguruar tërësisht eskortën shoqëruese, e cila përbëhet nga Njësia e Lëvizshme Territoriale Delta Forcë, Vlorë, e trajnuar dhe certifikuar nga Agjencia Europiane FRONTEX në vitin 2014. Në përbërje të eskortës marrin 2 punonjëse policie femra, 1 psikologe femër dhe 1 mjek. Gjithashtu në kuadrin e Mekanizmit të Monitorimit për Parandalimin e Torturës marr pjesë dhe përfaqësuesi i Avokatit të Popullit, me qëllim monitorimin e respektimit të drejtave të personave që riatdhesohen. Në fluturime të tilla përfaqësuesi i Avokatit të Popullit ftohet gjithmonë të marrë pjesë. Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Artan Didi, Zv/Ambasadorja Gjermane, përfaqësues nga Ambasada Franceze, etj., ndoqën nga afër në Aeroportin e Rinasit këtë operacion riatdhesimi. Drejtues te policise se shtetit u shprehen se ky operacion riatdhesimi dëshmon dhe një herë nivelin dhe efikasitetin e veprimeve të efektivave tona policore, të specializuara në këtë drejtim. Ndërkohe shteti shqiptar ne ketë mënyre respekton dhe përmbush detyrimet ne kuadër te lëvizjes se lire ne hapesiren shengen.

Artikulli paraprakMASKAT GODASIN SËRISH, GRABITET KAZINOJA
Artikulli tjetërVLLAZNIA, LARGOHET KROATI SE NUK I PËLQEU AMBJENTI