Per te gjithe ata turist  te huaj  apo edhe te tjere te cilet sapo kane kaluar piken e kalimit  kufitare te Hanit te Hotit, per te ardhur ne  Shqiperi, qyteza e pare qe   prezantohet  ne vendin tone , eshte  Bajza, qendra e njesise administrative Kastrat ne Bashkine M,Madhe.

Dhe realisht nese  ne qender te  Bajzes  vihet re  nje mjedise I paster dhe  rruge  te  vizuara ,pra me nje sinjalistik te pranueshme, ajo qe bie ne sy, madje e prezanton vendin tone aspak mire  ne syte e te huajve , eshte  hyrja ne  qendre te Bajzes.Rruge  te degraduara, cka do thote  vetem emiri ju ka mbetur I till, por jo vetem kaq ne  keto mjedise tashme lulezojne edhe grumbujt  me    mbeturina dhe mbetje inerte , cka e  bejne kete  segmente rruge ne hyrje te   qytezes se  bajzes, vertete te mjerushme  dhe  per me teper alasrmante per drejtuesit e rinj te  njesise administrative  Kastrat  dhe pse jo edhe te  Bashkise M,Madhe.Ky realitet I dyndjes se mbetjeve inerte dhe   mbeturinave   ketu ne hyrje te Bajzes I sjell nepermjet kameres se Star plus tv, me siguri  do te duhet tezgjojne nga  gjumi letrargjik  sektorin e sherbimeve  ne  bashkine  M.Madhe, per tu kujtuar se edhe  Bajza dhe  kastrati ne  tersi jane pjese e  M.Madhe.