Zv.kryeministrja Belinda Balluku ka komentuar çmimet që vendos Bordi i Transparencës për hidrokarburet.

“Bordi nuk ndikon në çmimin e naftës, është aty për të kontrolluar dhe bërë transparente e publike. As nuk e risim as nuk e ulim çmimin. Ka një abuzim masiv në media qoftë edhe nga politikanët sa i përket çmimit të naftës. Fakt i rremë. Çmimi që referohen ka të bëjë me naftën bruto, në Bord i referohemi me çmim produkti”, tha ajo.

E kemi thënë disa herë, kjo është diferenca, taksa e karbonit dhe qarkullimit Mali i Zi dhe Maqedonia e paguajnë në mënyrë të veçantë, në Shqipëri është i përfshirë në karburant”, tha Balluku.