DËMTIMI I SHKOLLËS NË NARAÇ KA DETYRUAR FËMIJËT TË SHKOJNË NË SHKOLLËN E MJEDËS Demtimi I shkollës se Naracit por edhe neglizhenca e institucioneve per te nderhyre me shpejtesi per rikonstruksionin e saj, detyron cdo dite femijet e fshatit Kac, ne Vuan e Dejes qe te bejne disa kilometra për te shkruar ne shkollën e Mjedes. Por pervec rruges, udhetimi me autobus eshte teper I veshtire pasi mjeti I transportit nuk perballon fluksin e madh te femijeve.

Prinderit te shqetesuar, ne forme proteste sot nuk kane derguar femijet ne shkolle duke kerkuar zgjidhjen e ketij problem. Banoret shprehen se organet kompetente duhet et gjejne zgjidhjen e kesaj ceshtje, pasi ne te kundert ato do te vijojne protestat. Banoret bejne me dije se aktualisht ne kete zone është nje godine e ndertuar per shkolle para 5 vitesh por asnjehere nuk eshte vene ne perdorim, dhe shpresojne qe te pakten shkolla te vendoset atje deri sa te behet edhe rikonstruksioni I catise se shkolles se Naracit.

[iframe width=”300″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/B5lHPNF9XmI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]