Kryetari i PD, Lulzim Basha tha përpara pensionistëve se nuk heq dorë nga krijimi i një qeverie e cila nuk ka konflikt interesi me zgjedhjet e lira dhe të ndershme.

Basha: Nuk kërkojmë asgjë më shumë por edhe nuk pranojmë asgjë më pak se gjithçka do pranonte një qytetar i Europës, zgjedhje të lira dhe të ndershme, zgjedhje pa drogë dhe për këtë është e domosdoshme krijimi i një qeveri pa konflik intersi me zgjedhjet e lira. Ky kryeministër është në konflik interesi dhe kjo është aryse për të krijuar një qeveri që nuk ka konflik me zgjedhjet e lira dhe të ndershme, një qeveri që nuk është fajtore, e cila nuk tregohet me gisht nga ministrat se ka urdhëruar lirimin e bandave. Kjo betejë është një betejë jo vetëm për zgjedhje te ardhshme por për Shqipërinë e re që po lind. Është një betejë qëia vlen të luftohet ditë e natë në këtë shesh dhe në çdo shesh dhe në çdo shtëpi që i thonë jo drogës e krimit dhe po zgjedhjeve të lria dhe të ndershme.

Basha tha gjithashtu se kauza e tij tashmë është bërë ndërkombëtare dhe mbështet edhe nga Brukseli.

Basha: Kauza jonë po merr mbështejetje të madhe ndërkombëtare, sepse është kauza e drejtë e një populli i cili refuzon të qëndrojë siç ka qendruar këto 3 vite e gjysmë nën zgjedhjen e krimit dhe drogës.

Basha premtoi se brenda 4 viteve të ardhshme të qeverisë së re nuk do të ketë pension më të ulët se 250 mijë lekë në muaj.

Basha: Brenda 4 viteve pensionet do të rriten me 40%. Nuk do të ketë pension me të vogël se 250 mijë lekë në muja. Kjo është e mundur nga një qeveri që mendon për njerëzit, nga një qeveri e përkushtuar ndaj fatit të cdo kategorie dhe në vecanti të pensionistëve. Në fund të mandatit të parë nuk do të ketë shqiptar me pension nën 250 mijë lekë.

Artikulli paraprakTË PËRMBYTURIT THIRREN NË PROKURORI PËR GREVËN
Artikulli tjetërRAMA: GJYKATA ADMINISTRATIVE, NJË KASAP MË SHUMË PËR TË RRJEPUR SIPËRMARRËSIT