Ka përfunduar pas rreth 45 minutash takimi mes kryetarit të PD, Lulzim Basha dhe zv/ndihmës sekretare amerikane të Shtetit Victoria Nuland.

Pas takimi, kreu i PD dha edhe një prononcim për mediat, ku u shpreh se në fokus të takimit ka qenë reforma në drejtësi. Basha tha se opozita nuk heq dorë nga rekomandimi nr.88 i Komisionit të Venecias, ndërsa shtoi se mazhoranca duhet të reflektojë mbi këtë propozim. “PD ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për reformën në drejtësi. Ekspertët tanë kanë bërë të mundur përmirësimin thelbësor të një drafti që nisi si një përpjekje për të kapur drejtësinë, sot ka mbetur një çështje e cila ndan palët. PD e ka bërë të qartë qëndrimin e saj, zbatimin e rekomandimit 88 të Venecias. Kemi bërë tre propozime, i pari është propozim i SHBA e BE, për vendet e rezervuara, listat alternative dhe së fundi propozimin tonë të tretë. Ne jemi të bindur se kjo reformë mund të miratohet vetëm me konsensus politik. S’ka asnjë themel tjetër të shëndoshë të reformës se konsensusi mes palëve. PD mbetet besnike 100% e rekomandimit 88 të Venecias. Pala tjetër të reflektojmë dhe jemi të hapur që t’i hapim rrugë kësaj çështje të vetme”, u shpreh Basha. Kreu i PD theksoi se “kjo reformë mund të kalojë vetëm me konsensus politik”. Këto propozime do të jenë pjesë e rrugës së zgjidhjes, ajo që mbetet për tu konfirmuar është vullneti i palës tjetër e cila të diskutojë mbi këtë propozim. Për t’i dhënë Shqipërisë një reformë në drejtësi me konsensus politik”