LUKA: SHKODRA I DETYROHET SHUMË KONTIT BERTOLD. Nga kjo e mërkure ne sheshin para Bashkise se Shkodres gjendet busti i kontit autriak Leopold Bertold i cili dha nje kontribut te pacmueshem per mbrojtjen e teresise territoriale te Shkodres gjate viteve 1912-1913 kur u zhvillua Konferenca e Londrës.

Ne përurimin e kesaj permendoreje ishte i pranishem edhe ambasadori i Austrisë në Shqipëri, i cili vleresoi bashkepunimin e hershem mes Austrise e Shqiperise po ne vecanti Shkodres. Nderhyrja e kontit Bertold shpetoi Shqiperine nga copëtimi i mëtejshëm i trojeve por ne menyre te vecante beri qe Shkodra te mos binte ne duart e Malit te zi. Bertold eshte shprehur se “Shkodra do te jete gjithmone e Shqiperise”. 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/aLiuJkB2s4A?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakENERGJIA, NISIN ARRESTIMET
Artikulli tjetërE TASHMJA DHE PRESPEKTIVA E LIBRIT