Bashkia e Shkodres eshte shpallur fituese e konkursit te praktikave te mira te mbajtur nga Prorgami per Decentralizim dhe Agjensia e Zhvillimit te Rajoneve.

 

Drejtori i kesaj agjensie ne hapje te ketij konkursi eshte shprehur se kjo agjensi do te jete nje garanci dhe mbeshtetje per bashkite e rajonit Konkursi i praktikave te mira ka mbledhur ne hotel colosseo perfaqesuesit e Bashkive, ku shtrihet ky program. Ne hapje te ketij aktiviteti, Drejtori i Agjensise se zhvillimit ne Shkoder Shpetim Quku eshte shprehur se kjo agjensi e cila eshte ne fillimet e saj, do te mbeshtese Bashkite e rajonit te veriut te vendit Ky aktivitet eshte organizuar nga Programi per Decentrallzim dhe Zhvillim Vendor {dldp), ne bashkepunim me Agjencine e Zhvillimit Rajonal dhe me mbeshtetjen P Ministrit te Shtetit per Ceshtjet Vendore. Konkursi zhvillohet mes Bashkive pjesernarrese. me qellim identifikimin e praktikave mete mira te cflat kane kontribuar ne ecurine e decentralizimitne vend, duke nxjerre ne pah perpjekjet e Bashkive te reja te krijuara pas Reformes Administrative Territoriale, per tu pershtatur me ndryshimet ligjore e atyre te sjella nga reformat e ndryshme, si dhe per te shfrvtezuar potencialet ne nje kontekst te rizhvillimi. Bashkia Shkodër, është shpallur fituese e ketij konkurse me zyren e integruar me nje ndalese, nderkohe qe ne vendin e dyte eshte renditur Bashkia Lezhe dhe Bashkia Vau Dejes ne vendin e trete