Pak ditë më parë, banorët në këtë zonë u ankuan për situatën e vështirë që ishte krijuar vitet e fundit nga mungesa e mirëmbajtjes së rrugëve kryesore. Ata kërkuan që bashkia Shkodër të marrë masa për rikonstruksionin, pse jo të plotë, të këtyre akseve në të cilat qindra banorë kalojën çdo ditë. deri ëm tani është brë inspektimi I zonës, evidentimi I zonave më problematike në disa prej rrugësve kryesore dhe vijëzimi I tyre për të bërë më pas të mundur shtrimin e shtresës së re të asfaltit në secilën zonë të dëmtuar.

Kjo zonë nuk ka njohur investime të shpeshta nga bashkia Shkodër, ku infrastruktura rrugore është një nga problematikat më serioze për qindra familje të fshatit Grudë e Re. Shumë prej tyre kanë ndërhyrë vullnetarisht për riparimin e disa rrugëve të dëmtuara, ndërhyrje këto që nuk kanë dhënë një rezultat afatgjatë duke bërë që rruga të dëmtohet sërish.

Jashtë kameras, disa banorë I frikesohen faktit që aksioni I bashkisë mund të mbesë vetëm në këtë fazë, ndërkohë që në ditët në vijim do të kuptohet nëse bashkia Shkodër e ka trajtuar me seriozitetin e duhur shqetësimin e banorëve.

 

Artikulli paraprakDEBATE NË KUVEND, TENSIONE EDHE NGA PS, XHAFAJ PËRPLASET ME BRAÇEN
Artikulli tjetërOPOZITA DEBAT TË FORTË NË KUVEND, TËRHIQET MAXHORANCA: NESËR SEANCË E POSAÇME PËR AHMETAJN