Kjo eshte shkresa qe Bashkia Shkoder i ka derguar plot 7 drejtorive te institucioneve shteterore , duke i lene afat kohor deri ne 15 prill te ketij viti per te liruar objektin prone e Bashkise Shkoder.

Afati ka me pak se nje muaj qe eshte tejkaluar ndersa asnje nga drejtorite nuk kane marre iniciativen per tu shperngulur, ndonese ne shkrese thuhet qarte se nese dicka e tille nuk ndodh ato do sanskionohen referuar ligjit per qeverisjen vendore. Ne kete godine ndodhen drejtori si Aluzini, Sherbimi i proves, Enti i banesave, Shoqata e invalideve te punes, qendra ambulatore e ketij rajoni.

Konfederata e sindikatave etj. Burime nga keto drejtori bejne me dijse se eshte pare mundesioa per te levizuar ne prona shtetrore sic eshte institute i misrit apo ish gjykata e apelit , aktualisht selia e partise socialiste por eshte konstatuar se keto ambjente nuk jane te mjaftueshme per te gjithe keto organika.

Ndaj po merret ne konsiderate mundesia e shqyrtrimit te kontratave me zoterues pronash dhe objektesh private, cka padyshim ka nje kosto shtese per keto drejtori. Ndersa sipas tyre koha e lene afat nga Bashkia Shkoder ishte e papranueshme pasi vetem levizja e dosjeve dhe pajisjeve funksionale, vecanerisht te aluzinit kerkon minimalisht 3 muaj kohe.

Ajo cka dihet eshte se de fakto shkresa ehste marre si e mireqene dhe afati per te liruar keto ambjente eshte tejkaluar, ndaj dita dites keto drejtori presin per permbaruesit tu trokasin ne dere.