Shërbimi ndaj qytetareve ngelet një nga prioritetet kryesore te Bashkisë Vau Dejes, dhe si I tille, 2016-ta ka nisur me investime por edhe pune te përditshme te administratës se Bashkisë se Vau Dejesit.

Prej disa dirtesh ka nisur puna per pajisjen me sinjalistike te rrugoreve kryersore te kesaj bashkie. Drejtues te Bashkisë Vau Dejes, shprehen se këto investime kryehen per ti ardhur ne ndihme drejtuesve te automjeteve por edhe për te ulur rrezikun e aksidenteve rrugore. Por pervec sinjalistikes rrugore, 2016-ta ka trokitur me nje sere sherbimesh ndaj qytetareve, e kryesisht sherbimit te pastrimit ne territorin e Bashkise Vau Dejes. Fale teknologjive qe kjo bashki I disponon, pastrami I qytetit do te jete prioritet I drejtorise se sherbimeve ne Bashkine Vau Dejes, ku fillimisht jane evidentuar te gjitha pikat problematike te mbetjeve urbane ne kete zone, duke u pajisur me konteniere, nderkohe qe Bashkia Vau Dejes fton te gjithe qytetaret qe te jene bashkepunues dhe te mbrojne mjedisin qe I rrethon, duke mos ndotur ambjentin