Ashtu sic ishte premtuar, Bashkia Vau Dejes, ka nje vemendje te vecante per familjet ne nevoje.

Vemendja kesaj radhe eshte perqendruar ne zonen e Shllakut, ne kete zone tashem qe eshte pjese e Bashkise Vau Dejes pas ndarjes territorial. Kryetari I BAshkise Vau Dejes, Zef Hila, gjate takimeve me banore te zones atje, ka deklaruar se ne kete zone nuk do te kete me premtime boshe por vetem vepra konkrete. Nga ana tjeter vete banoret, kane falenderuar bashkine per kete inisiative. Zona e Shllakut, eshte nje nga zonat me te thella te Bashkise Vau Dejes, dhe si e tille, edhe ndhimat e shperndara nga Bashkia Vau Dejes vijne kuader te masave per sezonin e dimrit, ku kjo zone ngelet e izoluar per muaj me radhe.