Kryetari i PD Sali Berisha ka reaguar në lidhje me dhënien e nënshtetësisë për investitorët.

Deklarata e Berishës:

Është thjeshte një thirrje narkotrafikant dhe kriminel të të gjithë rajonit, bashkohuni në Shqipëri. Është mekanizmi i fundit të shtrimit të Shqipërisë në parajsën e drogës dhe krimit rajonale botëror.

Pasaporta e ratë në vendet ku shteti ligjor funksionon është një mundësi e përdorur nga ato qeveri për të thithur investime të huaja, kurse në narkoshtetin e parë dhe të vetëm si Shqipëria, është një kanal i zi për të narkoeurot e trafikantëve të pashpirt të rajonit e botës, është kanal i zi për paranë toksike të bosëve të drogës dhe krimit, para e cila me kullat korruptive po shkatërron sot Tiranën…

Pasaporta e artë në një narkoshteti si Shqipëria është mekanizëm shtesë vdeksorë për konkurrencën e ndershme në vend.