Mbremja e se premtes ka shenuar vigjiljen e krishtlindjes ne te gjitha kishat e Shkodres dhe me gjere. Besimtaret e krishtere I jane drejtuar shtepise se Zotit ne lutje ne pritjen e lajmit te linjdes se krishtit Mbret. Ne katedralen e shen shtjefnit jane perqendruar ceremonite kryesore fetare me rastin e lindjes se Birit te Zotit.

 Meshen eshenjte e ka celebruar arqipeshkvi metropolit I dioqezes shkoder-pult mons. Angelo Massafra. Ne liturgjine e tij Mons Masafra ka predikuar per paqe dhe besim, si rruga e vetme e shpetimit te shpirtit dhe shoqerisePo ashtu ne vigjiljen e krishtlindjesceremionite fetare jane celebruar ne te gjitha kishat katolike dhe ate ortodokse te qytetit te Shkodres. Besimtaret e krishtere kane festuar kete dite te shpreses dhe shpetimit te njerezimit ne nje atmosfere te gezueshme te shoqeruar me fishekzjarre.