Qindra besimtare muslimane kane mbushur sheshin kryesor te qytetit te Shkodres ne faljen e Bajramit. Besimtaret qe ne oret e p[ara te mengjesit kane mbushur sheshin, duke permbyllur pas 30 diteve agjerim lutjen e tyre ndaj zotit. Myftiu I Shkodrës Imam Muhamed Sytari gjatë fjales se tij në faljen e Fiter Bajramit, percolli mesazhin e vertetë të simbolit të myslimanëve.

Por pikërisht në këtë ditë, Imam Muhamed Sytari dhe edhe një shembull tradicional të shkodrës, duke ndalur fjalimin në momentin e këmbanave të kishës katolike dhe ortodokse. Nga ana tjeter, në predikimin e tij para besimtarëve të shumtë, Myftiu I Shkodrës, edhe njeherë riperseriti faktin se muslimane nuk janë terroristë dhe nuk përfaqësojnë radikalët. Shkodra në këtë festë dha shembullin e tolerancës harmonise dhe solidaritetit mes njeri tjetrit, mesazhe te qarta të qytetimit dhe nje simboli qe cdo shqiptar e ruan.