Qindra besimtarë ortodoksë kanë kremtuar Krishtlindjet dhe janë lutur për më shumë paqe dhe mirësi.

Në kishën ortodokse mesazhi I percjelle ishte paqe dhe harmoni, kunder dhunes dhe kunder emigrimit masiv te njerez ndaj në këtë ditë të shenjtë duhet të lutemi për më shumë paqe e dashuri të pastër mes njëri-tjetrit. Nderkohe qe ne kishen ortodokse ne Shkoder, nuk kane munguar edhe urimet e personaliteteve fetare dhe civile . Në këtë ditë të shenjtë festohet lindja e Krishtit. Në të gjitha familjet besimtare, përveç urimeve shkëmbehen edhe dhurata.