Igumeni i manastirit të Deçanit, Sava Janjiç, ka reaguar ashpër pas deklaratës së presidentit amerikan Joe Biden, i cili kërkoi njohje nga Serbia të Kosovës. Përmes një postimi në ‘Twitter’ Janjiç tha se; “Dhjetëra mijëra njerëz të dëbuar nuk mund të kthehen në shtëpitë e tyre. Kishat tona (serbe) u dogjën gjatë kohës së ‘paqes’ dhe ku historia dhe e drejta jonë për të ekzistuar janë mohuar …”.

Reagimi i tij vjen pasi presidenti aktual i SHBA-ve, Joe Biden, i dërgoi një letër presidentit serb, Aleksandar Vuçicc, me rastin e ditës së shtetësisë së Serbisë. Në të ia kërkoi edhe njohjen e Kosovës, si kriter drejt anëtarësimit në BE.

“Ne mbetemi të palëkundur në mbështetjen tonë për qëllimin e Serbisë për integrimin evropian dhe ju inkurajojmë që të vazhdoni të bëni hapa të fortë përpara për të arritur atë qëllim – duke përfshirë krijimin e reformave të nevojshme dhe arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse të normalizimit me Kosovën të përqendruar në njohjen reciproke”, u tha ndër tjera në letrën që Biden ia ka dërguar presidentit serb.