Joe Biden pohoi se beson që SHBA do të jetë në gjendje të administrojë një milion doza të vaksinës COVID-19 çdo ditë në rreth tre javët e ardhshme.

“Unë jam mjaft i sigurt se do të jemi në një pozicion brenda tre javëve të ardhshme ose më shumë për të vaksinuar njerëz në intervalin prej një milion në ditë ose më shumë se kjo”, tha presidenti amerikan.

Biden tha se prodhuesit janë në gjendje të prodhojnë më shumë vaksina “në një periudhë relativisht të shkurtër kohe”, raporton cnn.

Me atë vëllim të vaksinimeve, Biden tha se gjithashtu duhet të ketë infrastrukturë të mjaftueshme – e cila përfshin gjëra të tilla si pajisje mjekësore për të injektuar vaksinën në krahët e njerëzve dhe njësitë e ngrirjes për të ruajtur shishet.

Presidenti amerikan gjithashtu tha se duhet të ketë mjaft njerëz për të administruar dozat dhe lehtësitë ku njerëzit mund të shkojnë për ta marrë atë, “e cila nuk është një detyrë e lehtë”.

“Të gjitha ato gjëra mekanike janë me të vërtetë. Ato tingëllojnë të thjeshta, por të gjitha janë me rëndësi kur ne po përpiqemi të bëjmë një minimum prej 100 milionë vaksinash në 100 ditë”, shtoi ai.