Në aktivitetin e zhvilluar sot për mbrojtjen e territorit, ministri i Mjedisit Blendi Klosi e vuri theksin te masat për sezonin e ardhshëm turistik.

Klosi tha se ruajta e sigurisë dhe pastërtia janë objektivat më të rëndësishëm.

“Edhe me ndryshimet në Kodin Penal krimi mjedisor tashmë është një krim penal dhe jo i thjeshtë., Kjo do të çojë në marrjen e masave më të fortë që për hir të së vërtetës ka qenë minimal deri tani. Ia kemi dalë po ashtu të reformojmë strukturat mjedisore. Ruajta e sigurisë dhe pastërtia janë objektivat më të rëndësishëm në këtë sezon turistik.