Bob Dylan është akuzuar për plagjiaturë. Ai mendohet se gjatë fjalimit të tij të pranimit të çmimit Nobel për Letrësi ka marrë pjesë të cituara të SparkNotes.

Dylan, i cili është muzikanti i parë i cili ka fituar çmimin për letërsi, ka mbajtur një ligjëratë më 4 qershor në Akademinë Suedeze në Los Anxhelos, një kërkesë për të kërkuar çmimin e tij prej 900.000 dollarë. Legjenda e muzikës rrok e fitoi çmimin në tetor dhe në dhjetor nuk pranoi të merrte pjesë ne ceremoni.

76-vjeçari mbajti një fjalim prej 26 minuta dhe i referohej kryeveprave të letërsisë duke cituar Odiseja e Homerit dhe Moby Dick nga Herman Melville. Sara Danius, sekretarja e Akademisë, postoi fjalimin e tij në blogun e saj dhe mendohet se pjesë të fjalimit të tij, të cilat ai i citonte si të Moby Dick janë marrë nga SparkNotes.