Ulja e temperaturave ben qe qytetaret te mendojne per format e ngrohjes ne banesa dhe instiitucioni.

Ndonese rreziku nga perdorimi i bombulave te gazit jashte kushteve teknike i ka deshmuar tashme pasojat e veta , serisht ato perdoren masivisht dhe pa kokecarje nga banoret e metropolit verior. Drejtori i zjarrefikseve ne shkoder thote se ne tetor do nis nje kontroll masiv ne bashkepunim me Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial ne cdo pike shitje te gazit .

Ndonese ekziston nje seri bombulash me kosto me te larte por me siguri maksimale , ato nuk preferohen ne Shkoder duke u nisur nga nje mendesia e te kursyerit , duke mos parandaluar keshtu nje rrezik me te madh qe mund ti kushtoje atyre , humbjen e njerezve te dashur apo demtimin e prones. Edhe pse bombulat vecanerisht ne subjekte te palicensuara jane nje rrezik evident , qytaretat nuk i tremben duke u furnizuar ne autogazet me te aferta , ndersa edhe presioni i institucioneve perkatese ka qene shpeshhere pjese e zinxhirit te problemit.

Artikulli paraprakDEBATET NË KRYESI, PATOZI: PASQYRË E DEGRADIMIT TË PD. REAGON DHE BASHA
Artikulli tjetërBOMBULAT E GAZIT, SA RREZIKOJMË?!