Pothuaj te gjitha bashkite e reja, te vendit, kane borgje te mbartura nga njesite e tjera te qeveriejsve vendfore te cilat jane bashkuar me bashkite e medha tashme pas reformes territorial.

Nje fakt I tille eshte bere public gjate mbledhjes se komitetit drejtues te Shoqates se Bashkive te Shqiperise, te zhvilluar ne Shkoder. Ka qene kryetarja e Bashkise se Shhkodres e cila ka pohuar nje problematike te tille.Nje tjeter problematike e shfaqur, e ngritur nga krytari I Bashkise Lezhe, Fran Frrokaj, I është referuar dëmshperblimit për investimet publike, te cilat kerkoi që te jene 50 – 50 me qeverine.Por edhe njesite e tjera te qeverisjes vendore, deklaruan se nje nga problemet qe kerkon zgjidhje, eshte hapja e drites jeshile per ndertimin ne vend.Probleme te mbartura, probleme te rkijuara nga shkrirja e njesive vendore, por edhe probk,eme te krijuara nga qeveria qe kerkon nje zgjidhje, te gjitha se bashku jane mbledhur ne nje draft qe do ti depozitohet, qeverise dhe ministrise perkatese.