Deputeti i Partisë Socialiste Erion Braçe gjatë fjalës së tij në Kuvend, tha se ekzistenca e bordeve për rregullimin e çmimeve të shportës dhe të naftës është abuzimi më i madh në treg.

‘Ekzistenca e bordeve është abuzimi më i madh në treg. janë marrëveshje që kanë cenuar konkurencën në vite. Drithin e kanë 4 kompani, orizin atë kokërrgjatin 95% të tregut e kanë 3 kompani, i gjithë ushtrimi i bordit kanë njohur edhe abuzimin.

Jemi në regjimin e rregullimit të çmimeve nga bordet. Tregjet tek ne janë këneta, nuk ndryshon asgjë në to. Tregu i naftës që kishte 5 operatore ka sot 4 operatorë kryesore. Tregjet e tjera janë në po të tilla kategori. Ne nuk ja dolëm do të të hiqnim barrierat e vendosura, e të krijonim hyrjet e reja në treg. Duhet luftuar abuzimi ose me tregtarët ose me fshatarët’- tha Braçe.