Udhëtarët e vaksinuar plotësisht nga Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara nga data 2 gusht nuk do të kenë nevojë të karantinohen pas mbërritjes në Britaninë e Madhe.

Njoftimi u bë nga Ministri Britanik i Transportit Grand Saps.

Sipas Reuters, Ministri i Shëndetësisë sqaroi se ky ndryshim vlen për ata që janë vaksinuar me një nga vaksinat që pranohen në BE dhe SHBA.

Sidoqoftë, udhëtarët duhet të bëjnë një test të koronavirusit para nisjes, si dhe një test negativ.