Njeri nga sektoret me jetik dhe qe kerkon vemendjen  e duhur si nga qeveria shqiptare, po keshtu edhe nga pushteti vendore, ne M.Madhe, vlersohert te jete bujqesia. ka qene ky mesazhi qe ka percjell para ish varsve te tij dhe kolegve agronom, ish pergjegjesi I bujqesise ne M.Madhe z, Sytki Ndrecaj ,

tashme edhe ne postin e nenkryetarit te Bashkise, Nderkaq ne emrimin ne krye te zyres se bujqesise M.Madhe z, Agim Ramaj ,por edhe mbeshtetjes se ministries se bujqesise  per fermeret e M.Madhe si me nxitjen e investimeve  ne bujqesi dhe blegtori eshte shprehur drejtori I drejtorise rajonale te bujqesise z. Mustaf Kraja. Ndersa per pergjegjesin e zyres se bujqesise M.Madhe Agim ramaj, rikthimi ne kryete bujqesise  ne M.Madhe eshte nje besim , vlersim por edhe pergjegjesi, cka realisht e  obligon gjithnje e me shume.