Dy kampe të ndryshme politike, por me nje synim të përbashkët, ti shërbejnë shkodrës dhe shkodranëve. Kshu e ka perifrazuar, ftesën ndaj kryebashkiakes Voltana Ademi, Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati. I pyetur nga gazetarët për një bashkëpunim mes tyre, deputeti i Shkodrës Ditmir Bushati është shprehur se ftesa eshtë e hapur për bashkëpunim në shërbim të këtij komuniteti.

Ministri Bushati, evidentoi disa prej projekteve qe tashmë do të jene pjese e Shkodrës si rivitalizimi i pjesës së Liqenit të Shkodrës, Rruga Shkodër – Velipoje, projekti i Alpeve por edhe se fundmi projekti për Bunën të lundrueshme.