Buxheti për Bashkinë e Shkodrës, ashtu si edhe ne 2015-ten, duket se do te jete serish me i vogël. Një fakt i tille është bere publik nga vete kryetarja e Bashkisë se Shkodrës, gjate prezantimit te planit te përgjithshëm kombëtar ne Shkodër.

Sipas zonjës Ademi, buxheti i miratuar ne parlament, i ka dhëne Shkodrës me pak fonde, edhe pse bashkive i shtohen disa shërbime. Kuvendi miratoi ne orët e pare te mëngjesit te se shtunës, buxhetin për vitin 2016-te, i cili u kundërshtua nga opozita dhe LSI, por votat, e plota i kaluan një buxheti qe ende nuk është zbardhur i plote, megjithatë, sa i takon Shkodrës, ky buxhet ma i paket do te zbardhet gjate ditëve te ardhshme.