Calavera i shkruan Vasilit: ONM ka vetëm rol monitorues

Kryesuesja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, Genoveva Ruiz Calavera i është përgjigjur ministrit të Drejtësisë Petrit Vasili për bordin e monitorimit. Në përgjigje të saj Calavera thotë se Monitorimi i ONM është parashikur në kushtetutë dhe ka vetëm rol monitorues. Calavera thotë se KE nuk mund të komentojë shqetësimin për Operacionin Ndërkombëtar të Monitorimit. “Për qëndrimin e Bashkimit Europian u vu në dijeni edhe qeveria shqiptare. Nuk është e nevojshme të negociohet marrëveshje e re për onm ” shprehët në përgjigjen e saj Cavalera.