REZERVAT E ARIT TË BANKËS SË SHQIPËRISË ARRIJNË VLERËN MË TË LARTË HISTORIKE

Rezervat e arit të Bankës së Shqipërisë arritën në fund të korrikut vlerën rekord të 147 milionë eurove. Statistikat e Bankës Qendrore tregojnë se rezervat...

NË 7 MUAJ TË ARDHURAT NUK U REALIZUAN ME 264 MLN EURO! PANDEMIA ZGJERON...

Rënia në realizimin e planit të të ardhurave vazhdon. Në 7 muaj në total janë mbledhur 233.1 miliardë lekë, ose rreth 32.6 miliardë lekë...

KENI LLOGARI BANKARE ME PROBLEME?! TATIMET THIRRJE TATIMPAGUESVE: 31 GUSHTI, AFATI I FUNDIT PËR...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton të gjithë tatimpaguesit dhe individët e interesuar se afati i fundit pёr ndryshimin e llogarive bankare me probleme,...

NË SHQIPËRI JANË SHTUAR ‘MILIONERËT E VEGJËL’

Janë rreth 12.3 mijë individë që kishin të ardhura vjetore me shumë se 2 milionë lekë në vitin 2019, ose rreth 167 mijë lekë...

SHTYHEN 26.8 MLD LEKË KËSTE KREDISH! BSH: PËRFITUAN MË SHUMË BIZNESET PASI FITUAN LIKUIDITET

Bizneset në sektorin e shërbimeve e turizmit, ato të industrisë dhe ndërtimit kanë qenë përfituesit kryesor të vendimit për shtyrjen e kredive. Sipas të dhënave...

DOLLARI DHE EURO HUMBASIN PIKË NDAJ LEKUT, BANKA E SHQIPËRISË: LUHATJET NË KURS, EFEKT...

Ditët kur monedhat e huaja arritën shkëlqimin e tyre tashmë kanë përfunduar. Efektet sezonale kanë nisur të kenë ndikim në kursin e këmbimit. Nga 136...

PANDEMIA/ DETYRIMET E PRAPAMBETURA PRITET TË ARRIJNË NË 560 MLN EURO KËTË VIT

Ministria e Financave njoftoi në treguesit e Kuadrit Makroekonomik 2020-2023 se borxhi publik jashtë treguesve fiskale (detyrimet e prapambetura) do të arrijnë gjatë këtij...

RAPORTI I AGJENICISË BOTËRORE: KUJDES PPP NË EKONOMI

Ekonomia e vendit vlerësohet e qëndrueshme pavarësisht situatës së krijuar nga pandemia COVID-19, nga Standard & Poor’s. Megjithatë Agjencia parashikon një tkurrje të ndjeshme...

EKONOMIA E QËNDRUESHME, RAPORTI I ‘STANDARD &POOR’S’: KUJDES PPP

Pavarësisht goditjes që ka marrë ekonomia nga pandemia globale COVID-19, agjencia Standard & Poor’s, e konsideron atë të qëndrueshme, me vlerësimin B+. Sipas vlerësimit të...

BANKA BOTËRORE I PËRGJIGJET KËRKESËS SË QEVERISË: FINANCIM 15 MILIONË EURO PËR LUFTËN NDAJ...

Banka Botërore ka miratuar ditën e djeshme një financim prej 15 milionë eurosh për Shqipërinë. Financimi do të jetë një projekt ndihmës për të forcuar...

BOTA