W3Schools

TURIZMI GJALLËRON KONSUMIN, RRITJA MË E LARTË NË TRE VJET

Konsumi i popullatës ka shfaqur shenja gjallërimi në vitin 2018, duke reflektuar efektet e rritjes së ndjeshme të numrit të turistëve që vizitojnë vendin. Sipas...

BIZNESET NË SHITJE, SHQIPËRIA KRYESON NË EVROPËN JUGLINDORE

Tregu i shitjeve dhe blerjeve në Shqipëri u rrit katërfish në aspektin e volumit të marrëveshjeve sa i përket vitit të shkuar, duke e...

“SHTHURET”POLITIKA FISKALE, “ULJA E PRAGUT TË TVSH PA REZULTAT”

Amendimi vit pas viti i ligjeve fiskale ka cenuar progresin që qeveria shqiptare duhet të arrinte në drejtim te të ardhurave. Fondi Monetar Ndërkombëtar në...

EKSPORTET, 105 MLN EURO HUMBJE NË 2018-N, VETËM NGA ZHVLERËSIMI I EUROS

Eksportet arritën në 310 miliardë lekë për vitin 2018, sipas të dhënave të INSTAT, duke arritur në një nivel rekord, me një rritje prej...

EMIGRANTËT DËRGUAN 4 MLN EURO MË PAK NGA ITALIA

Emigrantët e strehuar në Itali kanë dërguar drejt vendeve të tyre rreth 4 milion euro në vitin 2017. Ministria e Financave të këtij vendi ka...

SHPALLET FITUESI PËR AEROPORTIN E KUKËSIT, INVESTIMI PRIVAT 8 MLN EURO

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka përmbyllur fazën e vlerësimit të ofertave dhe ka shpallur fituesin për garën e dhënies me koncesion/PPP të Aeroportit...

SHIFRAT/ EKONOMIA NË VEND, INVESTIMET TOTALE PËSOJNË TKURRJE

Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin...

PLOTËSIMI ME ANËTARËT E RINJ, KËSHILLI I BSH ZGJEDH ZV/ GUVERNATORIN E PARË

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë ka zhvilluar mbledhjen e parë për këtë vit pas zgjedhjes edhe të anëtarëve të rinj. Në mbledhjen e sotme...

MJERIMI I TË VARFËRVE SHQIPTARË DHE LUKSI I TË PASURVE, JA PËR ÇFARË I...

Fjala e urtë popullore thotë se duhet t’i shtrijmë këmbët sa kemi jorganin. Sa më të ulëta janë të ardhurat e një familje, aq...

QEVERIA SHTRËNGON RRIPIN PËR VARFRIT, ULET PAGESA E NDIHMËS EKONOMIKE

Numri i familjeve që trajtojnë më ndihmë ekonomike ka rënë më tej gjatë tremujorit të tretë të vitit, por ndërkohë ka rënë edhe pagesa...

BOTA