NDRYSHON AKTI NORMATIV PËR ÇMIMET E USHQIMEVE, ÇFARË SHTOI QEVERIA

Qeveria ka vendosur që t’u dalë garant në kredimarrje të gjitha kompanive të mëdha që importojnë ushqime nga jashtë për të furnizuar tregun vendas....

VROJTIMI I BSH/ SITUATA FINANCIARE E FAMILJEVE, MË E KEQJA QË NGA PERIUDHA E...

Rritja e vazhdueshme e çmimeve, sidomos atyre të ushqimeve rezulton se po rëndon buxhetin e familjeve çdo muaj e më shumë. Sipas vrojtimit të Besimit...

62% E SHQIPTARËVE NUK ARRIJNË TË KURSEJNË PARA! BANKA E SHQIPËRISË: 38% E FAMILJEVE...

Kostot e larta dhe pagat e ulëta, vështirësojnë mundësinë që kanë qytetarët për të kursyer para. Një vrojtim i Bankës së Shqipërisë tregon se...

LEKU U FORCUA PËRSËRI KËTË JAVË, EURO KTHEHET PRANË NIVELEVE MINIMALE HISTORIKE

Leku i është rikthyer këtë javë mbiçmimit në kursin e këmbimit me Euron. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, Euro u këmbye të...

BANKA BOTËRORE: 408 MIJË PERSONA NË RAJON DOLËN NGA VARFËRIA VITIN E KALUAR, 65%...

Rreth 408 mijë persona nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor (Shqipëri, Bosnjë, Kosovë, Serbi, Mali i Zi dhe Maqedoni e Veriut) dolën nga varfëria...

ZHVLERËSOHET EURO, SHËNON NIVELET MË TË ULËTA TË 2 DEKADAVE TË FUNDIT, JA ÇFARË...

Pas një rritje të fortë në muajin mars, euro ka humbur shumë pikë në raport me lekun, dhe këmbimi i saj është luhatur në...

KLSH NXJERR SHIFRAT JA SA SHKON DËMI EKONOMIK NË VITIN 2021

616 milionë euro është dëmi i konstatuar në buxhetin e vitit 2021 në raportin vjetor nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Bëhen publike shifra...

ÇMIMET E ENERGJISË DHE NAFTËS DO FRENOJNË RRITJEN EKONOMIKE! BERZH: LUFTA NË UKRAINË…

Ky është konstatimi i fundit që vjen nga BERZH, e cila pret që ekonomia të rritet me 3.3% dhe jo 3.7% sa ishte parashikimi...

TURIZMI NUK ARRIN SHIFRAT E PARAKRIZËS, NË 2021 TË ARDHURAT E KËTIJ SEKTORI ISHIN...

Edhe pse Shqipëria e zhvilloi sezonin turistik të vitit 2021 nën sloganin ‘COVID-FREE’ pa aplikuar masa kufizuese në kufi për shtetasit e huaj që...

NË SHQIPËRI INFLACIONI 4%, EKSPERTI: RRITJA E ÇMIMEVE DO VIJOJË …

Edhe pse kostoja e jetesës në Shqipëri është rritur ndjeshëm për shkak të çmimeve të rritura, inflacioni sipas INSTAT për muajin shkurt në vend...

BOTA