NË SHQIPËRI INFLACIONI 4%, EKSPERTI: RRITJA E ÇMIMEVE DO VIJOJË …

Edhe pse kostoja e jetesës në Shqipëri është rritur ndjeshëm për shkak të çmimeve të rritura, inflacioni sipas INSTAT për muajin shkurt në vend...

SHQIPËRIA TAKSA TË PAJUSTIFIKUARA TEK NAFTA? POTHUAJSE E NJËJTA BARRË FISKALE SI NË ITALI,...

Rritja alarmante e çmimit të naftës duke arritur rekord historik në vend ku për një moment kapi shifrën 290 lekë për litër ka sjellë...

EUROCONTROL: SHQIPËRIA I VETMI VEND ME RRITJEN E NUMRIT TË FLUTURIMEVE AJROR

Prej datës 24 shkurt deri në 2 mars të këtij viti, Shqipëria ka shënuar një numër të lartë fluturimesh. Për më tepër siç vlerëson EUROCONTROL,...

EURO SHËNON RRITJEN MË TË FORTË DITORE QË NGA FILLIMI I PANDEMISË, ARRIN NIVELIN...

Ndikimet negative të situatës që ka krijuar lufta në tregjet botërore po ndihen edhe më të forta në kursin e këmbimit valutor. Leku humbi dukshëm...

LUFTA RUSI-UKRAINË, JA KU DO TË GODITET EKONOMIA SHQIPTARE

Ekonomia e Shqipërisë do të pësojë goditje direkte dhe të tërthorta nga sulmet e Rusisë në Ukrainë. Çmimet e karburanteve dhe miellit pritet të...

TË ARDHURA REKORD PËR SHKAK TË ÇMIMEVE, JA SA MLD EURO U MBLODHËN...

Rreth 510 miliardë lekë ose gati 4.2 miliardë euro kanë hyrë në arkën e shtetit vitin e kaluar, duke tejkaluar jo vetëm vitin 2020...

ÇMIMET E LARTA MUND TË THELLOJNË VARFËRINË, EKSPERTJA: DUHET SUBVENCION E ‘PAGA LUFTE’ PËR...

Familjet në ndihmë ekonomike, pensionistët dhe ata që marrin pagë minimale janë më të ekspozuar ndaj kostove që po shkakton rritja e çmimeve. “Inflacioni nënkupton...

NORMA BAZË E INTERESIT NUK DO NORMALIZOHET DERI NË 2024! BSH: KËRKESA E LARTË...

Kriza e çmimeve pritet të jetë prezente deri në fund të këtij viti dhe gjithçka do të reflektohet në rritjen e kostove për familjet,...

NUMRI I DEGËVE TË BANKAVE PO RRITET PËR HERË TË PARË QË NGA VITI...

Numri i degëve të bankave tregtare këtë vit po rritet për herë të parë në 10 vjet. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë,...

TREGTIA ‘MPOSHT’ NDIKIMIN E PANDEMISË! NË VITIN 2021 EKSPORTET U RRITËN ME 35.6 %...

Reduktimi kufizimeve për shkak të pandemisë COVID-19, si dhe gjallërimi i kërkesës për konsum i dhënë një hodh të madh tregtisë në vitin që...

BOTA