BANKA BOTËRORE: RRITJA EKONOMIKE E SHQIPËRISË ISHTE 7.2% NË 2021, PRITET 3.8% KËTË VIT

Rritja ekonomike në rajonin e Evropës dhe Azisë Qendrore parashikohet të ngadalësohet në 3 për qind në vitin 2022 pasi politika më të rrepta...

SKANDALI ME LISTËN E PAGAVE, VOA: SI U MORËN DHE U SHITËN TË DHËNAT...

Në Shqipëri, prokuroria e Tiranës njoftoi sot se ka arrestuar të paktën 4 persona në kuadër të hetimit të nisur për rrjedhjen e të...

PREJ 17 JANARIT DALIN 500 DHE 2000 LEKËSHI I RI, JA SI DO TË...

Nga data 17 janar e këtij viti, qytetarët do të kenë në duar kartëmonedhat e reja me prerje 500 dhe 2000 lekë, duke realizuar...

EURO ZBRITI NË 2021 NË NIVELIN MË TË ULËT HISTORIK NË VEND

Në vitin 2021, një euro u këmbye si mesatare vjetore me 122.44 lekë në tregun e brendshëm, duke shënuar nivelin më të ulët historik...

NË TREG KA SHUMË VALUTË, EURO PREK NIVELIN MË TË ULËT QË NGA GUSHTI...

Euro e nisi javën me rënie të mëtejshme ndaj lekut. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, monedha europiane u këmbye me...

FAMILJET KREDIMARRËSE NË SHQIPËRI, ME PËRQINDJEN MË TË LARTË TË PAMUNDËSISË PËR SHLYER KËSTET

Një studim krahasues i Bankës Qendrore të Austrisë, i bazuar në anketë, tregoi se, gjatë vitit pandemik 2020, familjet huamarrëse në Shqipëri kishin përqindjen...

SHQIPËRIA EMETON EUROBONDIN 650 MILIONË EURO, INTERESI 3.75% PËR NJË AFAT 10-VJEÇAR

Shqipëria emeton me sukses Eurobondin e ri 10-vjeçar. Ditën e sotme Republika e Shqipërisë doli në tregjet ndërkombëtare financiare me një obligacion ndërkombëtar të ri...

LEKU RIFITON TERRENIN QË HUMBI NË TETOR NDAJ EUROS, POR DOLLARI ARRIN NIVELIN MË...

Leku u forcua në kursin e këmbimit valutor ndaj Euros për të nëntën ditë radhazi, duke rifituar pjesën më të madhe të terrenit që...

KLSH: QEVERIA JO SERIOZE ME INVESTIMET, NËNSHKROI NË SHKELJE TË LIGJIT 500 KONTRATA

Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) ka patur jo pak kritika ndaj qeverisë në lidhje me zbatimin e buxhetit përgjatë vitit 2020, ku thuhet...

EKONOMIA E SHQIPËRISË RRITET KETË VIT, POR NË 2023…

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) e rishikoi me ulje parashikimin për rritjen e ekonomisë së Shqipërisë për këtë vit. Në raportin e projeksioneve...

BOTA