FMN: EKONOMIA PO RIMËKËMBET; NUK NDRYSHON PARASHIKIMI I RRITJES PËR 2016

Fondi Monetar Ndërkombëtar deklaroi se ekonomia shqiptare është duke u rimëkëmbur në linjë me parashikimet dhe se financat publike të vendit kanë nisur të përmirësohen.

INSTAT:NE GUSHT SHTRENJTOHEN USHQIMET DHE SHERBIMI ARSIMOR

Ne muajin Gusht, shtrenjtohen ushqimet dhe shërbimi arsimor,nersa inflacioni rritet 2% Kete e e ka publikuar zyrtarisht INSTAT,i vetmi institucion shteteror zyrtar i specilizuar per matjen dhe perpunimin e te dhenave per ekonomine.

PROGRAMI BUXHETOR, RRITJE PAGASH POR JO PENSIONESH

 Pensionistët duhet të presin vitin 2019 për rritjen e pensioneve, ndërkohë që deri atëherë duket se duhet të kënaqen me indeksimin e tyre.

RRITET EKONOMIA NE EUROZONE

Ekonomia e Eurozonës ka shënuar një rritje prej 0.6% në 3 muajt e parë të këtij viti, një përqindje që ka tejkaluar parashikimet e ekspertëve.

FMN JEP KESTIN E RADHES PER SHQIPERINE

Bordi i drejtorëve Ekzekutiv të FMN-së miratoi rishikimin e pestë dhe të gjashtë të marrëveshjes me Shqipërinë duke i hapur rrugë disbursimit të këstit prej 72.4 milionë eurosh.

RAPORTI, INFRASTRUKTURA KTHEHET PRIORITET I RRITJES EKONOMIKE

Në dy vitet e ardhshme shtimi i investimeve në infrastrukturë përcaktohet si një reformë kyçe për ecurinë ekonomike të vendit edhe pse dy vitet e fundit qeveria nuk ka nisur asnjë projekt të ri.

MINISTRIA E FINANCAVE: PAGESAT NGA THESARI, PËR 10 DITË MANUALISHT

Sistemi Informatik Financiar i Qeverisë nuk do të jetë funksional nga data 19 deri më 28 shkurt.

FORBES, SHQIPËRIA E FUNDIT NË RAJON PËR BIZNES

Përkeqësohen dukshëm barrierat për biznesin. Shqipëria renditet në pozicionin e 69, duke qenë afër vendeve të tilla si Ruanda, Zambia, apo Bahrain. E para në rajon, Maqedonia.

RRITET PAPUNËSIA ME 0.2 PIKË PËRQINDJE

Instituti i Statistikave raportoi se papunësia u rrit me 0.2 pikë përqindje në tremujorin e tretë të vitit. Më konkretisht, sipas Instat-it, nga 17.3% që ishte në fund të qershorit, niveli i papunësisë u rrit në 17.5% në tremujorin e tretë.

BIZNESET, NGA SOT MASAT E REJA PËR EVAZIONIN FISKAL

Duke nisur nga sot, administrata tatimore do të ketë në dorë masat e reja të penaliteteve për bizneset që kryejnë evazion fiskal. Në disa prej subjekteve tregtare madje është publikuar edhe një afishe ku theksohet “se në bazë të ligjit për proçedrat tatimore juve si blerës ju lind e drejta të mos paguani për vlerën a mallit apo shërbimit nëse nuk pajiseni me kuponin tatimor”.

BOTA