SONDAZHI I BSH:30% E FAMILJEVE SHQIPTARE KANE NJE HUA PER TE PAGUAR

Sondazhi i BSH: 30% e familjeve shqiptare kanë një hua për të paguar

DHUNA NDAJ BIZNESMENIT LIBANEZ,KOMPANIA TERHEQ INVESTIMIN

Dhuna ndaj biznesmenit libanez - Kompania tërheq investimin 450 mln$ në Gjiri i Lalzit

BSH:BIEN ME 12% INVESTIMET PER 6 -MUJORIN E PARE TE VITIT 2016

Ekonomia - Investimet, BSH: Bien për 6 mujorin e parë të 2016 me 12 %

SHQIPERIA NE PANAIRIN E SHTUTGARTIT

Shqipëria në Panairin e Shtutgartit. Shqipëria për herë të parë është vend partner në Panairin e Shtutgartit, që zhvillohet në 14-22 Janar 2017.

FMN: EKONOMIA PO RIMËKËMBET; NUK NDRYSHON PARASHIKIMI I RRITJES PËR 2016

Fondi Monetar Ndërkombëtar deklaroi se ekonomia shqiptare është duke u rimëkëmbur në linjë me parashikimet dhe se financat publike të vendit kanë nisur të përmirësohen.

INSTAT:NE GUSHT SHTRENJTOHEN USHQIMET DHE SHERBIMI ARSIMOR

Ne muajin Gusht, shtrenjtohen ushqimet dhe shërbimi arsimor,nersa inflacioni rritet 2% Kete e e ka publikuar zyrtarisht INSTAT,i vetmi institucion shteteror zyrtar i specilizuar per matjen dhe perpunimin e te dhenave per ekonomine.

PROGRAMI BUXHETOR, RRITJE PAGASH POR JO PENSIONESH

 Pensionistët duhet të presin vitin 2019 për rritjen e pensioneve, ndërkohë që deri atëherë duket se duhet të kënaqen me indeksimin e tyre.

RRITET EKONOMIA NE EUROZONE

Ekonomia e Eurozonës ka shënuar një rritje prej 0.6% në 3 muajt e parë të këtij viti, një përqindje që ka tejkaluar parashikimet e ekspertëve.

FMN JEP KESTIN E RADHES PER SHQIPERINE

Bordi i drejtorëve Ekzekutiv të FMN-së miratoi rishikimin e pestë dhe të gjashtë të marrëveshjes me Shqipërinë duke i hapur rrugë disbursimit të këstit prej 72.4 milionë eurosh.

RAPORTI, INFRASTRUKTURA KTHEHET PRIORITET I RRITJES EKONOMIKE

Në dy vitet e ardhshme shtimi i investimeve në infrastrukturë përcaktohet si një reformë kyçe për ecurinë ekonomike të vendit edhe pse dy vitet e fundit qeveria nuk ka nisur asnjë projekt të ri.

BOTA