NË SHKODËR KA EDHE TEATËR SOCIAL

KËTË ZHANËR TË RI E MBËSHTESIN EDHE KLASIKËT E TEATRIT. Nga viti 2007 në qytetin e Shkodrës aplikohet një zhanër i ri i teatrit, i quajtur “Teatri Social”.  Dëshira dhe vullneti i disa të rinjve në qytetin e  Shkodrës, bënë që projektet e tyre të mos mbesnin thjeshtë në letër, por të arrinin qëllimin.Ndërkohë, edhe klasikët e teatrit, megjithë mungesën e profesionalizmit të këtyre të rinjve, e mbështesin këtë mënyrë të të bërit art.

EKSPOZITË ABSTRAKTE NGA EDMOND DHRAMI

18 PIKTURA ABSTRAKTE DHE 1 PORTRET ME BOJË XHAMI. Piktori Edmond Dhrami ka hapur ne hollin e teatrit Migjeni ekspoziten e tij me 18 piktura abstrakte dhe nje portret, piktori ka treguar se kjo ekspozite sjell nje risi ne teknike dhe jo vetëm. Kjo ekspozite u vleresua si e veqante edhe nga profesori i psikologjise se artit Qamil Gjyrezi.

KOMEDIA E O.WILDE, PROVAT NË SKENË

TRUPA E AKTORËVE ME REGJISORIN SMAJA VIJOJNË INTENSIVISHT PËRGATITJEN. Pas shume provash intensive ne tavoline per komedine “Rendesia e te qenit i sinqerte” tashme provat per kete komedi po vijojne ne skene.

PROMOVOHET “PROMETEO IN ALBANIA”

STIGLIANI: QËLLIMI, DIFUZIMI I GJUHËS ITALIANE NË KULTURA TË NDRYSHME.Java e gjuhes italiane ne bote po kujtohet edhe ne qytetin e shkodres permes shume aktiviteteve artistike kulturore dhe akademike.

“RILINDJA E TEATRIT MIGJENI”

PAS 25 VITESH RIKTHEHET NË SKENËN E SHKODRËS TINKA KURTI. 65 vjetori I Teatrit Migjeni do te jete nje rilindje per teatrin pasi ne kete...

“THE KID” HAP FESTIVALIN E FILMIT

ROLLING FILM FESTIVAL NIS ME FILMIN E CHARLI CHAPLIN.“The Kid” i Charlie Chaplin hap Rolling Film Festival Prishtine naten e mbremshme . Edna, pasi largohet nga një spital bamirës dhe kalon afër një kishe ku po bëhej dasmë e nam, braktis foshnjën e saj me mbishkrimin në fjalë dhe niset të bëjë vetëvrasje.

KONCERT HOMAZH PËR NËNË TEREZËN

VEPRA “REQUIEM” E TONIN HARAPIT VIHET NE SKENËN E TEATRIT MIGJENI. 

IMERAJ PROMOVON LIBRIN “DHUNA”

KRAJA: KY NUK ËSHTË NJË LIBËR I ZAKONSHËM.Shkrimtari dhe perkthyesi Leke Imerajka promovuar kete te shtune ne ambjentet e bibliotekes marin barleti librin e tij te rradhes me titull “Dhuna burimi, kuptimi, parandalimi”. Vete autori tregoi per nxitjen e krijimit te kesaj vepre.Ndersa figura te tjera te shquara te artit e letersise ne shkoder e vleresuan kete botim.

INAUGUROHET MUZEU I MJEDËS

KUMBARO: KJO DITË NË VË PËRBALLË SFIDAVE TE REJA.Ne kukel te Komunes se Bushatit, qe nga dita e sotme tashme eshte realitet muzeu I rikonstruktuar I mjedes. FAle nje projekti te investuar nga projekti per zhvillimin e rajoneve ne bashkepunim me RDP, Keshillin e Qarkut, Komunen Bushat  dhe Qendren Muzeore, eshte bere I mundur rikonstruksioni I plote I kesaj qendre. 

ARTISTËT: PRESIDENCA HARROI MARK KAFTALLIN

VEPRA E TIJ ËSHTË MË E MADHE SE ÇDO TITULL E DEKORATË.Miqte, koleget, artistet megjithese ne nje dite humbjeje e dhimbjeje te madhe nuk ngurojne te tregojne se mark kaftalli duhet te percillet me nderime, kenge e buzeqeshje ashtu sic ishte vete ai por edhe vepra  e jeta e tij.

BOTA