KONCERT ME MUZIKË E ARTISTË FRANCEZ NË SHKODËR

Java e kulturës franceze në Shqipëri solli në Shkodër një koncert me një ndërthurje të disa gjinive muzikore me repertor të huaj dhe shqiptar....

KONFERENCA “KULTURA MESJETARE NË HAPËSIRAT ARBËRORE”

“Kultura mesjetare në hapësirat arbërore” ishte tema e konferencës shkencore ndërkombëtare të organizuar në universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi” në bashkëpunim me Institutin e...

“ANTIK ART” VIZITË NË BASHKINË SHKODËR

Kolonia e artistëve “Antik Art”, në përbërje të të cilëve ka artistë nga Shqipëria dhe vende të tjera të botës, kanë zhvilluar një vizitë...

PUNËTORIA “MANJIKANA” FRYMËZIM NGA KULTURA JAPONEZE”

Në kuadër të aktiviteteve të zhvilluara në ditën botërore të muzeve, muzeu kombëtar I fotografisë “Marubi” organizoi punëtorinë “Manjikana: Frymëzim nga kultura japoneze”. Drejtuesi...

AHMET PREMÇI PROMOVON ROMANIN NË LEZHË

Ish drejtori i policisë së shtetit Ahmet Premçi, promovoi në Lezhë romanin e tij të dytë “Brenga e prokurorit” ku në qendër është personazhi...

EKSPOZITA QË SJELL TRASHËGIMINË KULTURORE TË KRAJËS

Një ekspozitë me fotografitë artistit Korab Kraja u hap në zonën historike të Gjuhadolit në qytetin e Shkodrës. Kjo ekspozitë vjen në kuadër të...

MUZEU HISTORIK EKSPOZITË ME XHUBLETAT MIJËVJEÇARE

“Dijebërja e Xhubletës” është ekspozita që u hap në muzeun historik “Oso Kuka” në Shkodër në 18 maj që shënon edhe ditën botërore të...

EKSPOZITA “PENELATA TË ARKITEKTËVE”

“Penelata të Arkitektëve” është ekspozita që u hap në Galerinë e Arteve në Shkodër nga arkitektët e njohur shqiptar Maksim Mitrojorgji, Valentin Voshtina, Zef...

DRTK ORGANIZON AKTIVITETE NË KALANË ROZAFA

Drejtori rajonale e trashigimisë kulturore në Shkodër, ka organizuar një sërë aktivitetesh në kalanë Rozafa. Pjesë e aktiviteteve ishin nxënës të shkollave dhe kopshteve...

“MALL PËR VENDLINDJEN”, JUSTINA ALIAJ MBRËMJE POETIKE

Me mallin për vendlindjen artistja e madhe Justina Aliaj u rikthye pas shumë vitesh në Shkodrën e saj me një mbrëmje poetike sëbashku me...

BOTA