VARFËRI E SËMUNDJE, JETA E FAMILJES MARKAJ

Në varfëri dhe me të zonjen e shtëpisë me probleme të shëndetit mendor.Kjo është gjendja e familjes Markaj në fshatin Shullaz të Kurbinit.Prej 10...

STUDIMI NDËRKOMBËTAR LISTON VENDET ME POPULLSINË MË ‘DEPRESIVE’, JA KU RENDITET SHQIPËRIA

Më parë konceptohej si një çrregullim surreal, së cilës njerëzit nuk i kushtonin rëndësi, ndërsa sot është një nga çrregullimet mendore më e kudo...

QYTETARËT: ÇMIMET TË PAPËRBALLUESHME

Çmimet e frutave dhe perimeve, kanë pësuar një rritje të konsiderueshme në krahasim me një vit më parë. Një gjë të tillë e pranojnë...

OBOT, BANORËT: FRIKË NGA PËRMBYTJET

Fshati Obot në njësinë administrative Ana e Malit, është ndër zonat më të prekura si shkak përmbytjeve te meparshme në Bashkinë Shkodër. Banorët përballen...

PERSONAT “PAK” VËSHTIRËSI NË QARKULLIM

Vitet e fundit, shoqata e personave para dhe tetraplegjik në Shkodër ka lobuar për krijimin e vendparkimeve për personat e kësaj kategorie, në mënyrë...

STUHIA DËMTOI ÇADRAT, ROMËT APEL BASHKISË

Më të pambrojturit nga reshjet intensive të shiut dhe stuhitë e erës gjatë këtyre ditëve ishin banorët e komunitetit rom në Shkodër. Shiu I...

BANORËT: NA RREZIKOHET JETA NGA RRJETI ELEKTRIK

Në fshatin Kuç të njësisë administrative Gur i Zi në Shkodër, mungesa e investimeve në shtyllat dhe përcjellësit e energjisë elektrike është kthyer në...

LAGJJA “ MAR LULA” E HARRUAR NGA INSTITUCIONET

Reshjet e dendura të shiut kanë bërë që një pjesë e rrugëve në lagjen “Mar Lula” në qytetin e Shkodrës, të jenë nën pushtetin...

JETË MES LAGËSHTIRËS DHE MYKUT

Kjo është Manushaqe Zefi. 53 vjeçarja jeton në kushte të mjerueshme së bashku me 3 fëmijët e saj të vegjël në një shtëpi afër...

KANCERI I GJIRIT, “GRATË HEZITOJNË PËR KONTROLLE”

Muaji i tetorit rozë u përmbyll nga drejtoria rajonale e Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor në bashkëpunim me bashkinë Shkodër dhe organizatën “Eko...

BOTA