MË SHUMË VAJZA APO DJEM? KY ËSHTË RAPORTIT GJINOR I LINDJEVE NË VENDIN TONË

Në mbarë globin ka diferenca të raportit gjinorë në faza të ndryshme të jetës. Shqipëria u rendit ndër vendet me normë të lartë të...

BONUSI I RIJETËZIMIT, JA SI DO NDRYSHOJË GJUHADOLI

Shtëpia e piktorit Ndoc Gurashi i cili nuk jeton më ka nisur t’i nënshtrohet një rikonstruksioni. Kjo shtëpi është bërë pjesë e mbështetjes nga...

PARASHIKIMI I METEOROLOGUT PËR JANARIN: JA KUR PRITEN RESHJET E BORËS NË SHQIPËRI

Ndonëse kemi hyrë në muajin janar, temperaturat nuk i përkojnë atyre të stinës së dimrit. Por si do të vijojnë temperaturat në ditët në...

SHTËPIA E FËMIJËS 3-6 VJEÇ ME SALLË TEATRI

DHURATË E “BUNA 1”, GJELUCI: NISMA TË TILLË TË KETË GJITHMONË.Shtëpia e fëmijës parashkollore 3-6 vjeç tashmë do të ketë një sallë teatri që deri tani ka munguar.

FAMILJA QOSAJ, PREJ NJË MUAJI NË QIELL TË HAPUR

Banori i fshatit Ças qe shtrihet ne njesine administrative Velipoje te bashkise Shkoder.

MUAJI I RAMAZANIT, MYFTINIA JEP LIBRIN E SHENJTË

Në ditën e fundit të muajit të shenjtë të Ramazanit, Myftinia e Shkodrës vijoi traditën e shpërndarjes së librit të Kuranit për besimtarët.

VITI 2016, REKORD 30-VJEÇAR I NUMRIT TË GAZETARËVE TË ARRESTUAR

Viti 2016, rekord 30-vjeçar i numrit të gazetarëve të arrestuar

TUKAJ: LERA S’KA TË DREJTË, MJETET 8+1 S’DUHET TË JENË NË SHOQATË

Presidenti i bashkimit të sindikatave të pavarura në Shkodër Albert Tukaj hedh poshtë pretendimin e drejtorit të kontrollit tatimor Pal Lera i cili një ditë më parë për mjetet 8+1 tha se duhet që të jenë pjesë e shoqatave të transportit që të paisen me bileta. Tukaj shprehet se kjo nuk është e vërtetë sepse është këshilli bashkiak që vendos tarifat për taksimetrin dhe nuk ka nevojë për biletë fizike.

BIZNESI I VOGËL NË TVSH, AMNISTI PËR GJOBAT 6 MUAJT E PARË

Pas protestës së një dite më parë, bizneset e vogla në kryeqytet kanë vazhduar normalisht aktivitetin e tyre. Qeveria nuk do të tërhiqet nga...

“TË ÇLIRUARA NGA FRIKA E DHUNËS”

“Të çliruara nga frika e dhunës” ka qenë tema e një tryeze të rrumbullakët që u zhvillua në bashkinë Shkodër. Kjo tryezë u realizua nga shoqata e grave “Refleksione” dhe erdhi në kuadër të projektit për zbatimin e Konventës së Stambollit në nivel lokal.

BOTA