CEPI: 98 PACIENTË TRAJTOHEN NË QENDREN E ZHVILLIMIT

Qendra për Zhvillimin e Personave me Aftësi të Kufizuar në Shkodër strehon 48 rezidentë me aftësi të kufizuar, të rritur e fëmijë, si dhe shërben si një qendër ditore për persona me paaftësi fizike.Kete e konfirmon drejtorja Juliana Cepi e cila nenvizon se numri total i pacienteve ne kete institucion eshte 98 ku nder to ka individe qe jetojne ketu prej 15 vitesh.

IMAZHET E NËNË TERËZËS GJATË VIZITËS NË SHQIPËRI

Në vitet e para të Shqipërisë së sapo dalë nga izolimi, sfilitur nga lufta me vetveten deri në shkatërrim, "Nëna e ndaluar" do të vazhdonte të vizitonte tokën mëmë.

OKB KËRKON ZGJATJEN E AFATEVE TË MARRËVESHJES PËR EKSPORTIN E DRITHËRAVE: KYÇE PËR SIGURINË...

Kombet e Bashkuara kanë kërkuar që marrëveshja për eksportin e grurit mes Ukrainës dhe Rusisë, e cilia ishte ndërmjetësuar nga OKB-ja dhe Turqia, të...

SHKOLLAT, BASHKIA SIGURON NGROHJE

Me rifillimin e procesit mësimor, pas nderprerjes se tyre prej 2 javësh Bashkia Shkoder ka marre masa shtese për furnizimin me lende ngrohëse ne gjitha shkollat qe administron.

NË PERIFERI TË SHKODRËS UJI I NDOTUR

Uji i pijshëm për banorët në afërsi të Varrezave të Dëshmorëve në periferi të Shkodrës është i pakonsumueshëm. Banorët thonë se janë të detyruar...

DITA KOMBËTARE E SEMINARIT, MASSAFRA: KËRKOHEN MESHTARË

 Eshte perkujtuar permes nje meshe te shejnte dita kombetare e seminarit.

FAMILJET NË NEVOJË, MYFTIU APEL INSTITUCIONEVE

 Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari dhe përfaqësues të Myftinisë zhvilluan gjatë së martës një vizitë në familjen Muliu me 6 pjesëtarë, e cila jeton me vështiësi të mëdha ekonomike në lagjen Guerrile.

“RRUGICAT QË KËRKOJNË DRITË” NË MES TË SHKODRËS

“Rrugicat që kërkonin diell” ishte një film i kinostudios “Shqipëria e re” i vitit 1975, që duket se mund të krahasohet fare mire me realitetin e rrugës “Luigj Gurakuqi” në Shkodër ku “regjisore” është vetë bashkia e këtij qyteti.

KRISHTLINDJET, KARDINAL ERNEST TROSHANI NË RRANXA

Festa e Krishtlindjes ka sjelle, ne RRanxa ne bushatit edhe Kardinalin Dom Ernest Troshani.

MBETURINAT , PROBLEM EDHE KETE VIT!

Viti 2018-te ka nisur, por dukshem mbart problematikat e vitit te kaluar . Kjo pasi ne Shkoder nje nder problemet me evidente dhe qe nuk do shume koment eshte situate e mbetjee urbane. Nuk flasim ketu per pika te nxehta ndotjeje , te cilat jane te trasheguara ne vite. Ne i referohemi menaxhimin te mbeturinave brenda vijes se verdhe te qytetit dhe ne lagjet me te frenkuetuara te Shkodres. Ajo çka eshte e dukshme eshte se po mbytemi nga mbeturinat , aq sa katet e para te pallateve nuk guxojne te hapin dritaret pasi nuk ajrosen por mbushen me ere mbetjesh .

BOTA