0800 40 40, DENONCO KUNDËR DUHANIT

NË DISPOZICION TË TË GJITHË QYTETARËVE NUMRI JESHIL DHE WEBSITE
Nëse do ndodheni në një ambient të mbyllur dhe shikoni që një klient shkel ligjin duke konsumuar duhan, ju mund ta denconi me tekst, foto apo video personin dhe subjektin ku shkelet ligji në websajtin ‘Shqipëria jo duhanit’, ose në numrin e gjelbër 0800 40 40.

KONCERT – HOMAZH PËR NËNË TEREZËN

DORËZOHET ÇMIM I PARË, I  FITUAR NË ETNO - FEST NGA ANSAMBLI I VAU DEJËSIT
Per te tretin vit me radhe, Bashkia Vau Dejes, ne bashkepunim edhe me dioqezen e Sapes kane organizuar koncertin homazh kushtuar, nobelistes shqiptare Nene Tereza. Ne kuader te pervejtorit te vdekjes tashme eshte kthyer ne tradite, organizimi I nje aktiviteti te tille ne qendren kulturore te Bashkise Vau Dejes.

ASGJË E RE, SHKOLLË S’KA

FËMIJËT E KOMUNITETIT ROM DHE EGJIPTIAN KËRKOJNË NDIHMË
15 shtatori per shume femije do te jete dita e pare e shkolles, por per shume te tjere do jete nje dite e thjeshte si gjithe te tjerat.

MBI 50% E NXËNËSVE I KANË BLERË LIBRAT

NUK KA NDRYSHIME NË KURRIKULA E AS NË ÇMIME.
MËSUES I AFTËSIMIT TEKNOLOGJIK, SHKOLLA “MARTIN CAMAJ”

BURRAT E VRASIN VETEN

RAPORTI I VITIT 2012 NGA OBSH:  NJË I VETËVRARË ÇDO 40’’
Cdo 40 sekonda ne bote vetevritet nje person dhe kjo tendence eshte rritur 20 here, aq sa aktualisht,

AUTOBUSËT PA VENDQËNDRIM, POLICIA INDIFERENTE

ZËNIA E HAPËSIRËS SË LIRË PËR PARKIMIN E URBANËVE SJELL KAOS NË TRAFIK
Parkimi i automjeteve private ne zonen e percaktuar per transportin urban tashme eshte nje fenomenen i perditshem ne qytetin tone.

GRATË, NDRYSHON MOSHA E PENSIONIT

RRITJE 2 MUAJ NË VIT DERI NË MOSHËN 67-VJEÇARE
Me 1 janar te vitit te ardhshem hyjne ne fuqi ndryshimet e bere na ligjin “per sigurimet shoqerore”, te cilat parashikojne nje sekeme te re te perlllogaritjes se shumes se pensionit dhe te vete moshes se daljes ne pension.

20 SHTATOR AFATI I FUNDIT I REGJISTRIMEVE UNIVERSITETI I SHKODRËS

ASNJË UDHËZIM PËR TRANSFERIMET NGA PRIVATI.

AFTËSIM PROFESIONAL PËR GRATË

YVCA DHE FSHATI SOS, TRAJNIME PROFESIONALE PËR PUNËSIMIN E GRAVE.

KARBURANTET, TË PASIGURUARA

NË RASTE AKSIDENTESH, QYTETARËT NUK DËMSHPËRBLEHEN.
Nje pjese e mire e pikave te karburantit ne Shkoder e shkelin ligjin, jo vetem per distancen nga qendrat e banuara, nga mungesa e elementeve te sigurise, por edhe per faktin se nuk jane te siguruara prane kompanive te sigurimit.

BOTA