“PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR TË DISKRIMINUAR”

SEMINAR I FONDIT SHQIPTAR PËR TË DREJTAT E “PAK” PËR LIGJIN E DISKRIMINIMIT.Fondi shqiptar për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar ka zhvilluar një seminar në qytetin e Shkodrës për tu njohur më mirë me ligjin kundër diskriminimit dhe për të parë se çfarë ofron Bashkia Shkodër për personat me aftësi të kufizuar.

HAPEN REGJISTRIMET PËR MASTER

APLIKANTËT, MESATARE TË SHKOLLËS SË MESME DHE TË LARTË MBI 6. Hapen regjistrimet për ciklin e dytë të studimeve Master Profesional dhe Master Shkencor. Sipas udhëzimit të Ministrisë së Arsimit, i cili është firmosur në datën 20 tetor 2014, përcaktohet se po në këtë datë, pra ditën e hënë, më 20 tetor, deri në datën 29 tetor, duke filluar nga ora 08:00 deri në orën 16:00, kandidatët mund të bëjnë aplikimin për t'u bërë pjesë e garës për të fituar të drejtën e studimit në master.

KANCERI I GJIRIT, EKZAMINOHUNI SHPËTONI JETË

DSHP SENSIBILIZIM GRAVE, MAMOGRAFIA ZBULI M I HERSHËM I KANCERIT. Drejtoria e shendetit publik sektori I promocionit  ne kuader te muajit tetor dhe sensibilizimit per mbrojtjen, ekzaminimin dhe parandalimin e kancerit te gjirit ka realizuar kete te marte nje aktivitet sensibilizues me grate e institucioneve dhe te qytetit.

2014, 7 PERSONA RREZIK PËR TRAFIKIM

PËR HERË TË PARË ZHVILLOHET “JAVA KUNDËR TRAFIKIMIT TË QENIEVE NJERËZORE”. 7 qenie njerëzore brenda këtij viti kanë qenë të mundshme për tu trafikuar në qarkun Shkodrës. Konfirmimi vjen në javën kombëtare kundër trafikimit nga Atila Uligaj koordinatore e kësaj fushate sensibilizuese. Shqipëria është një vend burimor për trafikimin e qenieve njerëzore.

MAMOGRAFIA, SENSIBILIZOHEN GRATË

ZAJA: VETË NË MUAJIN TETOR JANË REALIZUAR MBI 300 MAMOGRAFI. 

34 FËMIJË TË NGUJUAR ANALFABETË

SHULLANI: MËSUESIT AS KËTË VIT SHKOLLOR NUK SHKOJNË NË SHTËPITË E TYRE. Dështon projekti për arsimimin e fëmijeve të ngujuar në shtëpitë e tyre në zonat ku ndodhen. 34 fëmijë që janë aktualisht të ngujuar nuk zhvillojnë asnjë orë mësimi duke u rritur kështu analfabetë. Shqetësimi vjen nga Nikollë Shullani, kryetar i shoqatës të pajtimit të gjaqeve. 

KREMTOHET MESHA PËR ZOJËN E SHKODRËS

BESIMTARËT KATOLIKË LUTJE PËR MË SHUMË PAQE E DASHURI MES NJERËZVE. Kisha katolike ne shkoder kremton sot zojen e shkodres apo sic njihet ndryshe zoja e keshillit te mire.

SHQIPTARËT INDIFERENTË PËR SIGURACIONET

SHKAK KRYESOR DUKET ÇMIMI I LARTË, I PAPËRBALLUESHËM. Shqipëria renditet në vendin e fundit në rajon, për nivelin e sigurimit të mjeteve, shtëpive, katastrofave natyrore dhe për sigurimin e jetës.

SHKOLLA “MARK LULA” ENDE PA DATË FILLIMI

DREJTUES TË BASHKISË DHE DAR, TAKOHEN POR NUK ZGJIDHIN ASGJË.Mos fillimi i proesit mësimor në shkollën “Mar Lula” e ndërtuar prej më shumë se një viti është kthyer në një çështje edhe në Bashkinë Shkodër. Në lidhje me këtë problem është zhvilluar një takim mes Bashkisë dhe Drejtorisë Rajonale të Arsimit gjë të cilën e pohon Ludovik Vuka përgjegjës i zyrës së arsimit në Bashkinë e Shkodrës.

“NË KUJTIM DHE NDERIM TË NËNË TEREZËS”

NXËNËSIT E SHKOLLËS “LUSH KOLA” NË BARBULLUSH NDIHMA PRANE VËLLEZËRVE TË NËNË TEREZËS. Ne prag, te 19 Tetorit, dites se lumturimi te Nene Terezes, femijet e shkolles 9 vjecare, "Lush Kola" ne fshatin Barbullush ne komunen e Bushatit, kane perkujtuar nobelisten shqiptare,  me nje nisem humane, ndryshe nga heret e tjera, duke iu drejtuar pikerisht misionareve te vellezerve te nene terezes ne bushat.

BOTA