NIS PLOTËSIMI I FORMULARIT A3

2560 VENDE TË LIRA, UNIVERSITETI I SHKODRËS 273 KUOTA. Duke nisur nga kjo e enjte e deri me date 20 tetor maturantet qe nuk kane siguruar nje te drejte studimi ne raundin e pare mund te plotesojne online ne portalin e matures shteterore formularin A3. Kane te drejte te konkurojne ne kete raund maturantet qe nuk kane konkuruar me pare me formularin A2 konkretisht perfshihen candidate qe kane rezultuar kalues ne provimet e matures shteterore, dhe nuk kane plotesuar formularin A2 gjithashtu candidate qe qe kane rezultuar kalues ne provimet e vjeshtes si dhe kandidatet qe kane perfunduar arsimin e mesem jashte vendit.

VITI I RI AKADEMIK, KONVIKTI GATI

VISHNJA: STREHIM E KUSHTE TË FAVORSHME PËR 500 STUDENTË.Ky vit akademik do filloje pas 6 diteve por nderkohe Ndermarrja e trajtimit te studenteve po ben pergatitjet perfundimtare per pritjen e studenteve.Vishnja ka treguar se perveq strehimit ky konvikt ofron edhe shume gjera te tjera prandaj fton studentet te zgjedhin qendrimin e tyre ne kete konvikt.

MALTESER, NXITJE PËR SHKOLLIMIN E ROMËVE

NË PROÇES PROJEKTI I FINANCUAR NGA BE DHE DREJTUAR NGA MALTESER.“Programe efektive per perfshirjen aktive te romeve ne evropen juglindore” eshte projekti i rradhes i aplikuar nga Malteser me qellim nxitjen e shkollimit te komunitetit rom dhe egjiptian ne vendin tone.Ky projekt ka 18 partnere nga 8 vende te europes jg, financohet nga BE dhe drejtohet nga malteser Hungari.

PARKIMET E GABUARA KTHEHEN NË “GANGRENË”

STAR PLUS,  VËZHGON DISA NGA RRUGËT KRYESORE TË QYTETIT. Këto pamje nuk janë diçka e re për të gjithë qytetarët që frekuentojnë çdo ditë rrugët kryesore të qytetit të shkodrës. Mos zbatimi i rregullave të qarkullimit rrugor me parkimet e gabuara tashmë është kthyer në një “gangrenë” për të gjithë.

GJUETIA ME GJENERATOR DREJT ZHDUKJES

PESHKATARËT I LARGOHEN MJETEVE PRIMITIVE QË DËMTOJNË PESHKUN.Peshkatarët e liçensuar që gjuajnë peshk në liqenin e Shkodrës thonë se gjuetia e paligjshme është reduktuar ndjeshëm. Ata thonë se mund të ketë ende persona që përdorin gjuetinë me gjenerator por sipas tyre janë raste sporadike.

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

ISHP, SENSIBILIZIM NËN MOTON “TË JETOSH ME SKIZOFRENI” TË JETOSH ME SKIZOFRENI .

“ME VESPA DREJT THETHI-t”

TË APASIONUARIT MBAS AVENTURAVE SFIDOJNË TERRENIN NGJITEN NË ALPE. Motorri Vespa është pasioni që I bashkon një grup të rinjsh nga Shkodra të cilët prej mese 9 vitesh ndërmarrin udhëtime në grup në zonat malore dhe fushore të qarkut tonë.

PASAPORTAT E REJA, SHKODRANËT KUNDËR

QYTETARËT JANË KONFUZ PËR MËNYRËN SE SI DO NDRYSHOJNË.

TRENAT TE BRAKTISUR, 20 VETE NE DITE UDHETOJNE

Frekuentimi i stacionit hekurudhor në Shkodër nuk i kalon më shumë se 20 pasagjerë brenda një dite. Ky është një numër shume i vogël krahasuar me situatën para viteve 90’. Mungesa e udhëtarëve në vagonat e trenit sjell humbje të mëdha për drejtorinë e hekurudhave. Ata pak persona që preferojnë trenin për transport jan të kënaqur me kushtet që ofrohen edhe pse nuk janë më të mirat e mundshme. 

SHQIPTARET ABUZOJNE ME TE VESHURIN “FIRMATO”

Shpesh herë shqiptarët i shohim të veshur me emrat më të njohur të modës. Në treg veç veshjeve gjejmë edhe parfumë me market më të njohura të botës e po ashtu një sërë produktesh të reja. E gjithë kjo është një informalitet që prej vitesh ka kapluar tregun në mbarë Shqipërinë.  Është një treg ende i pakonsoliduar.

BOTA