ASGJË E RE, SHKOLLË S’KA

FËMIJËT E KOMUNITETIT ROM DHE EGJIPTIAN KËRKOJNË NDIHMË
15 shtatori per shume femije do te jete dita e pare e shkolles, por per shume te tjere do jete nje dite e thjeshte si gjithe te tjerat.

MBI 50% E NXËNËSVE I KANË BLERË LIBRAT

NUK KA NDRYSHIME NË KURRIKULA E AS NË ÇMIME.
MËSUES I AFTËSIMIT TEKNOLOGJIK, SHKOLLA “MARTIN CAMAJ”

BURRAT E VRASIN VETEN

RAPORTI I VITIT 2012 NGA OBSH:  NJË I VETËVRARË ÇDO 40’’
Cdo 40 sekonda ne bote vetevritet nje person dhe kjo tendence eshte rritur 20 here, aq sa aktualisht,

AUTOBUSËT PA VENDQËNDRIM, POLICIA INDIFERENTE

ZËNIA E HAPËSIRËS SË LIRË PËR PARKIMIN E URBANËVE SJELL KAOS NË TRAFIK
Parkimi i automjeteve private ne zonen e percaktuar per transportin urban tashme eshte nje fenomenen i perditshem ne qytetin tone.

GRATË, NDRYSHON MOSHA E PENSIONIT

RRITJE 2 MUAJ NË VIT DERI NË MOSHËN 67-VJEÇARE
Me 1 janar te vitit te ardhshem hyjne ne fuqi ndryshimet e bere na ligjin “per sigurimet shoqerore”, te cilat parashikojne nje sekeme te re te perlllogaritjes se shumes se pensionit dhe te vete moshes se daljes ne pension.

20 SHTATOR AFATI I FUNDIT I REGJISTRIMEVE UNIVERSITETI I SHKODRËS

ASNJË UDHËZIM PËR TRANSFERIMET NGA PRIVATI.

AFTËSIM PROFESIONAL PËR GRATË

YVCA DHE FSHATI SOS, TRAJNIME PROFESIONALE PËR PUNËSIMIN E GRAVE.

KARBURANTET, TË PASIGURUARA

NË RASTE AKSIDENTESH, QYTETARËT NUK DËMSHPËRBLEHEN.
Nje pjese e mire e pikave te karburantit ne Shkoder e shkelin ligjin, jo vetem per distancen nga qendrat e banuara, nga mungesa e elementeve te sigurise, por edhe per faktin se nuk jane te siguruara prane kompanive te sigurimit.

VELIPOJA PRET …VJESHTËN

MBESIN VEÇ PUSHUESIT KOSOVARË: TË KËNAQUR ME GJITHÇKA
Keshtu ishte deti te henen e 1 shtatorit, dite qe perkon me fundin e veres, e qe u duk si nje dite vjeshte, me  ere, shi e dallge.

80% E BUKËS TREGTOHET ME LETËR

ERKOÇAJ: 7 RASTE TË GJOBITJEVE PËR MUNGESË TË HIGJENËS DHE TREGTIM ME QESE
Gjate muajit gusht AKU ka ushtruar kontrolle intensive ne subjektet qe prodhojne e tregtojne produkte brumi ne lidhje me kushtet higjeno sanitare, dokumentacionin dhe tregtimin e ketyre produkteve me ambalazh letre.

BOTA