KONFERENCA KOMBËTARE PËR QEVERISJEN VENDORE

Ambasadori Amerikan Donald Lu kritikoi krerët e bashkive për mënyrën se si i përdorin taksat e qytetarëve. Gjatë konferencës për qeverisjen vendore, diplomati I Shteteve të Bashkuara u shpreh se fondet duhet të përdoren për të mirën e banorëve dhe jo për makina luksoze. Të gjithë të zgjedhurit vendor do të marrin më tepër kompetenca në sajë të reformës së re territorial të decentralizimit të ndërmarrë nga qeveria.

“LE IENE” PUBLIKON PROSTITUIMIN E SHQIPTARËVE NË ITALI

Në Itali të prostituosh është e ligjshme por jo shfrytëzimi për të cilën, parashikohet një dënim deri në 6 vjet burg. Emisioni “Le Iene” në Itali bën publik një investigim ku tregon si funksionon shfrytëzimi i prostitucionit.

SHQIPËRIA, DO TË JETË NË “PUSHTIMIN” E KAMERAVE

Shqipëria do të ketë së shpejti një ligj të sigurisë publike, i cili do të garantojë më shumë siguri për jetën, pronën dhe qytetarët. Një ligj i hartuar nga Ministria e Brendshme dhe që i është shpërndarë organeve të tjera për të dhënë mendime, së shpejti pritet t’i kalojë komisioneve parlamentare për shqyrtim.

EDUART NDOCAJ DO TË JETË DEPUTETI MË I RI I KUVENDIT

Eduart Ndocaj do të jetë deputetit më i ri që  do të bëjë betimin në sallën e parlamentit këtë të enjte.

RAMA: DO KËRKOJMË HETIM NDËRKOMBËTARË PËR CEZ

NJË VIT PAS AKSIONIT KUNDËR VJEDHJES DHE ABUZIMIT ME ENERGJINË ELEKTRIKE,

SKLLAVËRIA MODERNE, SHQIPTARJA U SHIT QË 12 VJEÇ

E shitur në martesë vetëm kur ishte 12 vjeç, më pas e trafikuar nga bashkëshorti si prostitutë. Kjo është historia e Arjanës, një vajzë shqiptare që ka rrëfyer skllavërinë e saj për rrjetin “Sky News”.

OSHEE PUBLIKON RAPORTIN, NIVEL HISTORIK I HUBJEVE NË RRJET 25%

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike publikon të dhënat e treguesve të muajit shtator dhe rezultatet e arritura gjatë 9-mujorit të këtij viti. Sipas raportit të këtij institucioni gjatë kësaj periudhe ka pasur arritje pozitive dhe shtim të arkëtimeve.

ÇËSHTJA CEZ, ISMAILAJ: NUK TËRHIQEM NGA ARBITRAZHI

Nga salla e gjyqit ku po shqyrtohet kërkesa për konfiskimin e pasurisë prej 5 milionë euro, Kastriot Ismailaj deklaron se nuk do të tërhiqet nga arbitrazhi me shtetin shqiptar ku ai kërkon 130 milionë euro për prishje të njëanshme të kontratës.

KALLËZIMI PENAL NGA KLSH, REAGON MINISTRI GJIKNURI

Ministri i Energjisë Damian Gjiknuri ka reaguar menjëherë pas kallëzimit penal nga kontrolli i lartë i shtetit me akuzën se kjo ministri ka krijuar një dëm prej 479 milion euro.

KLSH KALLËZON PENALISHT MINISTRIN GJIKNURI PËR CEZ

Kontrolli i Lartë i Shtetit në përfundim të auditit në Ministrin e Energjisë mbi marrëveshjen për zgjidhjen me mirëkuptim të çështjes së CEZ, ka depozituar kallëzim penal për ministrin Damian Gjiknuri.

BOTA